La professora de la UVic-UCC Mariona Casas fa una estada de recerca al GIEL

Sorry, this entry is only available in Catalan.

Mariona Casas, professora i investigadora de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) va portar a terme el passat mes de febrer una estada de recerca al Grup d’Investigació en Ensenyament de Llengües (GIEL) de la Universitat de València (UV). Mariona Casas és membre del Departament de Filologia i de Didàctica de la Llengua i la Literatura i del Grup de Recerca en Educació, Llenguatge i Literatura (GRELL) de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de l’esmentada universitat.

Durant l’estada, la professora convidada va participar en l’activitat investigadora que desenvolupa el GIEL, concretament en tasques de recerca vinculades a dos projectes dels quals el GIEL i el GRELL formen part, liderats pel Grup de Recerca en Ensenyament i Aprenentatge de Llengües (GREAL, UAB): per una banda, el projecte Ara l’escriptura! Millorar l’expressió escrita per garantir l’equitat de l’alumnat (2015ACUP-00175) i, per l’altra, Enseñar a escribir: reflexión gramatical y estrategias de autoregulación (EDU2015-64798-R).

La professora també va impartir dues sessions de classe sobre l’avaluació de la competència oral en el marc de l’assignatura Desenvolupament de les habilitats comunicatives en contextos multilingües, del grau d’Educació Primària de la Facultat de Magisteri de la UV.

El GIEL i el GRELL fa anys que comparteixen projectes de recerca vinculats a l’ensenyament-aprenentatge de la llengües i, en particular, de l’ensenyament de la gramàtica. Justament la investigadora del GIEL Alícia Santolària va fer una estada de recerca a la UVic el primer semestre del curs 2018-2019.