Jornades de recerca en didàctica de la llengua 2018 del grup GIEL

Sorry, this entry is only available in Catalan.

En les Jornades anuals del grup GIEL, que se celebraran els dies 26 i 27 d’abril, es reflexionarà sobre la dialèctica entre les pràctiques docents innovadores i les investigacions de caire qualitatiu en les ciències socials.

Es debatran qüestions metodològiques sobre com organitzem les nostres recerques, quins objectius i preguntes ens plantegem, com recollim les dades i les transcrivim, com entenem nosaltres el procés d’ensenyament i aprenentatge de llengües en contextos multilingües. Es pararà atenció a la recerca en altres didàctiques específiques amb las que compartim problemes teòrics i metodològics i comptarem amb professors de les àrees de Ciències Socials i de Ciències Experimentals.  Ens plantegem reflexionar sobre:

a) Els reptes que planteja construir la nostra recerca i del procés d’investigació (disseny, implementació i avaluació de les intervencions que analitzarem, anàlisi de les dades, difusió dels resultats, etc.).

b) Les relacions que s’estableixen entre la investigació a l’aula i les pràctiques innovadores, és a dir, com la recerca pot incidir a promoure la innovació a l’aula i com la innovació a l’aula pot obrir nous camps de recerca.

Organització

Seran set els ponents que participaran en les jornades, tots amb una llarga trajectòria docent i investigadora.  Les exposicions s’agruparan temàticament en 3 sessions per dia i un diàleg final que permetrà posar en comú i debatre totes les propostes. Cada presentació durarà 30 minuts. Tot seguit, s’iniciarà un diàleg entre els assistents (mestres, professors de la facultat, doctorands, alumnat dels graus d’Educació Infantil i Primària, etc.).

Programa de les jornades: